Selecteer een pagina

MUZIEK
ONDERWIJS

Les geven aan kinderen

15+

Jaren ervaring

5

Basisscholen

750+

Tevreden kinderen

Muziekonderwijs

Muziekleerkracht in het primair onderwijs

Als vakleerkracht muziek geef ik al jaren les in het primair onderwijs. Op verschillende scholen ben ik de vaste muziekleerkracht maar daarnaast geef ik ook projectmatig muzieklessen. Dit kan zowel voor korte als langere projecten. Ook losse workshops voor zowel kinderen als leerkrachten behoren tot de mogelijkheden. Ben werkzaam als zelfstandige maar werk ook in opdracht van diverse centra voor de kunsten of cultuuraanbieders.

Als muziekleerkracht ga ik uit van het principe dat muziek een onderdeel is van iedereen en hoort bij alles wat bij onze cultuur en maatschappij hoort. Het is dus niet een doel om allemaal muzikant te worden maar wel als verrijking  van wie we zijn.

De lessen gaan uit van de 5 domeinen van muziek: zingen, maken, luisteren, bewegen en vastleggen.

In alle groepen komen deze domeinen aanbod maar wordt er ook gewerkt aan jezelf presenteren of het zelf creëren van muziek.

In de loop van de jaren heb ik vele soorten lessen gemaakt en sluit ik aan bij het thema wat dan speelt. Lessen worden steeds aangepast zodat ze up te date blijven. Is er geen les bij een thema? Of zijn er speciale wensen? Dan wordt er nieuwe les gemaakt bij het thema. Samenspraak met de school is dan vanzelfsprekend.

De lessen zijn gemaakt in Prowise zodat ik m.b.v. een digibord snel bij alle lessen kan en eventueel snel kan schakelen om in te spelen op de omstandigheden.

Zijn er geen muziekinstrumenten op school aanwezig of is er een aanvulling nodig? Geen probleem!
Boomwhackers, cajons, djembeés, ukeleles, klein ritmisch en melodisch slagwerk kan allemaal in de lessen gebruikt worden neem ik graag mee.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden? Ik ga graag in gesprek om de mogelijkheden te bespreken en om samen tot maatwerk te komen.

5 domeinen van muziek

R

Zingen

R

Maken

R

Luisteren

R

Bewegen

R

Vastleggen

Daarom kies je voor Drumschool Joris de Bont!

Neem contact op met mij

En dan kijken we samen waar ik je mee kan helpen.